Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Νέος Δήμαρχος ο Δημήτρης Πασόης


Ποιος τιμώρησε ποιον τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών και γιατί
Η Αλμωπία γυρίζει σελίδα με νέο δήμο, το Δήμο Αλμωπίας, και νέο δήμαρχο το Δημήτρη Πασόη.
Ο Δ. Πασόης πέτυχε μια σπουδαία και καθαρή νίκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Του αξίζουν συγχαρητήρια και ευχόμαστε να αντιμετωπίσει με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία το δύσκολο έργο που τον περιμένει.
Γιατί ο νέος δήμαρχος και οι συνεργάτες του έχουν ν' αντιμετωπίσουν το δύσκολο έργο της συνένωσης των δύο δήμων. Το μεγάλο μάλιστα στοίχημα είναι αν θα καταφέρουν να χαράξουν νέους δρόμους στην κατεύθυνση της πραγματικής οικονομικής ανάπτυ­ξης της Αλμωπίας.
Αν το επιχειρήσουν, θα έχουν την αμέριστη βοήθεια και την υποστή­ριξη όλων μας. Γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πραγματοποιήσουμε εισόδημα στην επαρχία.
Κι επειδή γίνεται πολύς λόγος... για τιμωρούς και για αποδοκιμασίες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λαθεμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, μια ψύχραιμη ματιά στο εκλογικό αποτέλεσμα επιβάλλεται.
Την πρώτη Κυριακή των εκλογών  στην Αλμωπία ψήφισαν 23318 πολίτες, ενώ τη δεύτερη Κυριακή συμμετείχαν στις εκλογές 20503, δηλαδή 3.415 ψηφοφόροι λιγότεροι.
Παρ' όλα αυτά, τη δεύτερη Κυριακή ο Δημήτρης Πασόης πήρε 2.779 ψήφους περισσότερες από αυτές που είχε πάρει
στον πρώτο γύρο, και ο Πέτρος Ζέρζης 536: Από πού προέκυψαν αυτές οι 3.315 επιπλέον ψήφοι Ο συνδυασμός του Χρ. Μπίνου την πρώτη Κυρια­κή είχε πάρει 6.350 ψή­φους. Τι έγιναν αυτές οι ψήφοι τη δεύτερη Κυρια­κή; Πού πήγαν; Αυτές δεν έκαναν τις διαφορές των επιπλέον ψήφων και του Δ. Πασόη και του Π. Ζέρζη στο δεύτερο γύρο; Αυτές δεν συμπλήρωσαν και τα κενά από τη μεγαλύτερη αποχή των ψηφοφόρων;
Δεν είναι προφανές ποιοι ήθελαν να τιμωρήσουν ποιον; ,
Η υπό τον Π. Ζέρζη δημοτική αρχή της Αριδαίας χρειαζόταν τιμωρία; Άξίζε τιμωρία;
Γιατί; Επειδή έβαλε τέλος στα κάθε λογής ... χρυσά κατσαβίδια; Επειδή σταμάτησε πρώτα να εκτελεί τα έργα και μετά να τα δημοπρατεί; Επειδή δεν έδινε τα έργα μόνο στους ίδιους και τους ίδιους εργολάβους; Επειδή δε μοίρασε γη, δημόσια ή δημοτική, σε κάθε λογής ... ημετέρους; Επειδή δε χρέωσε το δήμο με νέα δάνεια; Επειδή έπαψε να μας ποτίζει νερό με αρσενικό; Ή μήπως επειδή υποχρέωσε κάποιους να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς τους του νερού και άλλους;
Ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του άποψη για το ποιος ήταν ο καλύτερος δήμαρχος της Αλμωπίας μέχρι σήμερα. Ο Πέτρος Ζέρζης ήταν ένας καλός δήμαρχος και άφη­σε έργο για την επαρχία, παρά τα λάθη του.
Το μεγαλύτερο έργο που είχε γίνει ποτέ στην Αλμωπία ήταν ο Χ.Υ.Τ.Α. της Χρυσής. Κι ήταν έργο του Ζέρζη από τότε που ήταν δημοτικός σύμβου­λος στον παλιό δήμο Αρι­δαίας. Οι προκάτοχοι του είχαν μετατρέψει το ΧΥΤΑ σε χωματερή της κακιάς ώρας. Η υπό τον Π. Ζέρζη δημοτική αρχή με πολλή δουλειά αποκατάστησε το ΧΥΤΑ στη σωστή του λειτουργία.
Επιπλέον εξασφάλισε περισσότερα από έξι εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ για νέο κύτταρο εναπόθεσης απορριμμάτων και ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού.
Και δεν είναι μόνο αυτά. Εντάχτηκε στο ΕΣΠΑ η κατασκευή νέου διδακτηρίου για το 2° Δημοτικό της Αριδαίας. Πριν από τριάντα χρόνια το 2° Γυμνάσιο στεγάστηκε στην Κόκκινη Αποθήκη ... προσωρινά!! Επιτέλους αποκτήθηκε οικόπεδο για νέο διδακτήριο και μένει η ένταξη της κατασκευής του σε κάποιο ευρωπαϊκό ή εθνικό πρόγραμμα.
Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι η υπό τον Π. Ζέρζη δημοτική αρχή σωστά ιεράρχησε ως πρώτη προτεραιότητα του δήμου το βιολογικό καθαρισμό, το ανύπαρκτο αποχετευτικό δίκτυο και την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Αριδαίας, και προώθησε τις σχετικές μελέτες.
Ήταν δική της ευθύνη που σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης στα­μάτησαν οι κάθε λογής χρηματοδοτήσεις;
Έπειτα δεν είναι δική μας αρμοδιότητα να παρουσιάσουμε σήμερα το συνολικό έργο της δημοτικής αρχής, αλλά τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομα τους. Και να σταματήσουμε πλέον ν' ανεχόμαστε όσους για δικούς τους λόγους επιμένουν να σπιλώνουν συνειδήσεις.
Πολύ καλή δουλειά στη Δυτική Αλμωπία είχε γίνει επί δημαρχίας Σάκη Χατζηδημητρίου. Λησμονήσαμε το κλίμα που δημιούργησαν σε βάρος του εκείνοι που του απέδιδαν έλλειμμα στο Δήμο δυόμισι δισεκατομμυρίων δραχμών και χίλια δυο άλλα συκοφαντικά;
Με όλα αυτά δεν αποδίδουμε κανενός είδους μομφή στον Δημήτρη Πασόη. Αντίθετα εκτιμάμε το ήθος του και την προσωπικότητα του και πιστεύουμε ότι μπορεί να κάνει καλή δουλειά στο νέο Δήμο της Αλμωπίας.
Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία για το καλό της Αλμωπίας και των κατοίκων της.


Πηγή: Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
            ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έχεις άποψη ? Πες την ...