Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Θέατρο στην Αριδαία !!! "Μπαμπάδες με ρούμι" - 19,20,21,22 & 23 Ιανουαρίου 2011

Με μεγάλο ενδιαφέρον και χαρά  περιμένουμε την θεατρική παράσταση που ανεβάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος  " Έκφραση " στο ΞΕΝΙΤΙΔΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ στην Αριδαία.
 Υπόθεση Έργου....
 Ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας με τους Μπαμπάδες με ρούμι, σε δύο πράξεις και δεκατέσσερις σκηνές, καταρρίπτουν με απολαυστικό τρόπο έναν πρός έναν τους μύθους και τις αξίες της σύγχρονης ζωής.
Οι Μπαμπάδες με ρούμι είναι μια επίθεση στην υποκρισία και μια καταγγελία στην ηθική και κοινωνική κατάπτωση, καμουφλαρισμένη επιδέξια και με τεχνική ακρίβεια πίσω απ τις προσφιλείς μάσκες της σάτηρας, της μεγέθυνσης της φαινομενικής ελαφρότητας και της επικαιρότητας. Οι δύο συγγραφείς στηρίζονται στον επικρατούντα θεό της σύγχρονης εποχής: το χρήμα. Ο θεός της πλεονεξίας, της λαιμαργίας, της απληστίας και του ανικανοποίητου κινεί τα νήματα του έργου!


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Σάββας Ρομανίδης


TA ΠΡΟΣΩΠΑ

Ρόη Σιδηροπούλου (σύζυγος του Παναγιώτη) - Ελένη Παλατσίδου
Τζένη Σιδηροπούλου (σύζυγος του Χρήστου) - Χρυσάνθη Νάτου
Χρήστος Σιδηρόπουλος - Ιορδάνης Τσιμεντερίδης
Βάσω (γειτόνισσα) - Μαρία Πεταλίδου
Βέσκα (βουλγάρα υπηρέτρια) - Βασιλική Παλατσίδου
Παναγιώτης Σιδηρόπουλος - Γιάννης Νικολαίδης
Σωτηράκης (γιός της Βάσως) - Κώστας Γαβράς

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ
Γεννήθηκαν και οι δυο το 1959.
Ο Θανάσης Παπαθανασίου στην Ορεστιάδα του Έβρου και σπούδασε Πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.Φοίτησε επίσης για ενάμισι χρόνο στη σχολή κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου.
Ο Μιχάλης Ρέππας γεννήθηκε στο Λουτράκι Κορινθίας και σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, θέατρο στην Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και φοίτησε και αυτός... για ένα χρόν...ο στη σχολή κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου και εργάζεται παράλληλα σαν ηθοποιός. Από το 1987 συνεργάζονται γράφοντας και σκηνοθετώντας για το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. .Συμμετείχαν ακόμα με κείμενα τους σε πολλές θεατρικές επιθεωρήσεις τηλεοπτικές εκπομπές και συνεργάστηκαν σε μουσικές παραστάσεις με την Δήμητρα Γαλάνη, τον Κώστα Μακεδόνα, τον Γιώργο Μαρίνο και την Αφροδίτη Μάνου.
Κυριότερες δουλειές: Οι τρεις χάριτες και Το δις εξαμαρτείν για την τηλεόραση, το Safe Sex και Το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο το Οξυγόνο και το Αυστηρώς κατάλληλον για το σινεμά.
Έχουν γράψει τα θεατρικά έργα Ροζ μολότοφ, Μπαμπάδες με ρούμι, Βίρα τις άγκυρες, Ο Έβρος απέναντι, Δυόμισι φόνοι και ένα μπουλντόγκ, Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός, Συμπέθεροι από τα Τίρανα.. Έχουν επίσης κάνει πολλές μεταφράσεις και διασκευές για διάφορους αθηναϊκούς Θιάσους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έχεις άποψη ? Πες την ...